Заместник - кметът на София по транспорта Кристиан Кръстев напуска

...
Заместник - кметът на София по транспорта Кристиан Кръстев напуска
Коментари Харесай

Заместник-кмет на София забърка куп скандали и се оттегли

Заместник - кметът на София по превоза Кристиан Кръстев напуща поста по персонални аргументи, е съобщил самият той пред Българска телеграфна агенция. Днес Кръстев е подал молбата си за освобождение " по взаимно единодушие " пред кмета Йорданка Фандъкова. " От тук нататък ще се развъртвам в друга посока ", е споделил той. " Напускам в прелестни връзки с сътрудниците и с кмета, не желаят да ме пускат ", добавя Кръстев. " Борих се много време за един конкурс, спечелил съм го и считам, че би трябвало да се развъртвам и да допълням моята експертиза в превоза ", споделя още досегашният зам. кмет. Той пожела триумф на кмета Фандъкова и на екипа и означи, че човек би трябвало да гледа бъдещето, приключва Българска телеграфна агенция.

Заместник-кметът разгласи отдръпването си и във " Facebook ". " Тръгвам си от този пост с признателност. Благодарност към кмета Фандъкова за опцията, която ми даде – както да натрупам още опит, по този начин и да оказа помощ със своята експертиза в региона на администрацията, превоза и пътната сигурност. Благодарност към хората, които срещнах там и уроците, които научихме дружно! С взор вторачен в бъдещето поисквам триумф на всички! ", написа той в обществената мрежа. 

Кристиан Кръстев бе назначен за зам.кмет по превоза няколко седмици, откакто през ноември на 2019 година Фандъкова завоюва четвъртия си мандат. Преди това той бе зам.министър на превоза в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 г. 

Като зам.кмет със същия сектор Кръстев се прочу с няколко скандални публични поръчки. През април 2020 година, скоро откакто в София бяха въведени ограничения против ковид и откакто Фандъкова разгласи, че в общината ще би трябвало да се стягат коланите, Кръстев даде началото на конкурс за покупка на нови първокласни коли за подчинената му дирекция " Транспорт ". След като към тази поръчка избухна скандал, Фандъкова разяснява, че в този момент не е моментът да са купуват коли, след което процедурата тихомълком бе прекъсната. Преди няколко седмици тя още веднъж бе оповестена. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР